OpinieZ over tendentieuze berichtgeving NRC over Israël

OpinieZ

Vandaag maakte de NRC bekend dat de Israëlische overheid – het Government Press Office (GPO) – de verblijfsvergunning van NRC-correspondent Derk Walters heeft ingetrokken. Dit leidde tot een woedende reactie van hoofdredacteur Vandermeersch en een protest van minister Koenders.

Volgens onze informatie is aan de uitwijzing van Walters ruim een jaar onderzoek door GPO, een periode van “verscherpt toezicht”, visumperikelen en vruchteloos overleg met het ministerie van BZ en de NRC-redactie vooraf gegaan.Eenzijdig
Het besluit van GPO komt – in ieder geval voor OpinieZ – niet uit de lucht vallen. Hoewel GPO blijkens het eerdergenoemde artikel van Vandermeersch de activistische berichtgeving door Walters niet meer als formele reden opvoert, lijkt daarmee wel het conflict te zijn begonnen.

Aan de onjournalistieke en activistische wijze van handelen…

View original post 1.088 woorden meer