E-mailschandaal: ‘Saoedi-Arabië lid vrouwenrechtencommissie door op geld en olie belust België’

E.J. Bron

Screenshot_98

Koning Salman van Saoedi-Arabië is dolblij met België.

(Door: Michael van der Galien)

Als je voor een totalitair, vrouwen onderdrukkend regime stemt, wil je natuurlijk wel dat de tirannen van dat regime daarvan op de hoogte zijn. Anders kun je er immers geen cent aan verdienen. En dat is nou juist wél de bedoeling.

De kogel is door de kerk: Saoedi-Arabië is toegetreden tot de VN-vrouwenrechtencommissie dankzij… België. Jawel, onze zuiderburen zorgden ervoor dat de vrouwen-onderdrukkers uit Mekka voortaan net mogen doen alsof ze vrouwenrechten serieus nemen. Wat zullen ze daar om gelachen hebben in Riyad. Haha!

Natuurlijk is dat al erg genoeg — België moet zich kapot schamen — maar dit schandaal wordt nog groter. Uit gelekte e-mails blijkt namelijk dat de Belgische overheid zijn diplomaten niet alleen vertelde dat ze voor Saoedi-Arabië moesten stemmen, maar ook dat ze dit duidelijk moesten maken aan de moslimfundamentalisten zelf.

View original post 2 woorden meer